ADUHH DUHHHH NAPA LAA BISKUT NI SANGAT...SAMPAI TAK BOLE NAK STOP PUTRI MAKAN TAU...HEHEHE KALAU TAK SEDAP KANG TAKDE SAPA LAK NAK MAKAN EK..SEDAP SALAH TAK SEDAP LAGI LERR SALAH HUHHUHUHU...BIAR SEDAP SEMUANYA TU YG PALING PENTING SO THAT LAKU SIKIT KUKIS DIATAS MEJA TU KAN KAN...ANYWAY RESEPI KALI NI PUTRI DAPAT DARI BELAKANG KOTAK CORNFLAKE...SEKALI LAGI MMG MABELES LERR RESEPI DIA. KADANG RESEPI2 YG KITA DAPAT DARI TEMPAT2 GINI KADANG BUAT TAK MENJADI TAPI KALI NI KEBANYAKKANNYA MENJADI LERR AGAKNYA DA YG KOMPLEM KOT HAHAHA...OK LAA JOM REDAH....
BAHAN2NYA
200 G BUTTER
150 G BROWN SUGAR
100 G GULA KASTOR
2 BIJI TELUR GRED B
400 G TEPUNG GANDUM (DIAYAK)
10 G BAKING SODA (DIAYAK)
100 G BIJIRAN OAT
160 G HIRISAN BADAM (SLICE ALMOND) NAK PAKAI KACANG LAIN PUN BOLE (BAKAR DULU SEBENTAR SELAMA 5 MINIT PADA SUHU 180C)
100 G CRANBERI KERING
100 G CORNFLAKES
CARA2NYA
1. PUKUL BUTTER DAN KEDUA GULA SEHINGGA KEMBANG.
2. KEMUDIAN MASUKKAN TELUR SATU PERSATU DAN PUKUL LAGI.
3. MASUKKAN PULA TEPUNG, BAKING SODA, OAT, BADAM, CRANBERI DAN CORNFLAKES. GAUL HINGGA SEBATI.
4. AMBIL DOH…BENTUKKAN BULAT DAN TEKAN DENGAN KEDUA TAPAK TANGAN TUK MELEPERKAN NYA.
5. SUSUN DI ATAS DULANG PEMBAKAR DAN BAKAR PADA SUHU 170C SELAMA 10-12 MINIT ATAU HINGGA MASAK BERGANTUNG KEPADA OVEN MASING2.
SELAMAT MENCUBA!!!!!
OATMEAL & BERRY COOKIES (MENGHASILKAN 130-140)
BAHAN2NYA
200 G BUTTER
150 G BROWN SUGAR
100 G GULA KASTOR
2 BIJI TELUR GRED B
400 G TEPUNG GANDUM (DIAYAK)
10 G BAKING SODA (DIAYAK)
100 G BIJIRAN OAT
160 G HIRISAN BADAM (SLICE ALMOND) NAK PAKAI KACANG LAIN PUN BOLE (BAKAR DULU SEBENTAR SELAMA 5 MINIT PADA SUHU 180C)
100 G CRANBERI KERING
100 G CORNFLAKES
1. PUKUL BUTTER DAN KEDUA GULA SEHINGGA KEMBANG.
2. KEMUDIAN MASUKKAN TELUR SATU PERSATU DAN PUKUL LAGI.
3. MASUKKAN PULA TEPUNG, BAKING SODA, OAT, BADAM, CRANBERI DAN CORNFLAKES. GAUL HINGGA SEBATI.
4. AMBIL DOH…BENTUKKAN BULAT DAN TEKAN DENGAN KEDUA TAPAK TANGAN TUK MELEPERKAN NYA.
5. SUSUN DI ATAS DULANG PEMBAKAR DAN BAKAR PADA SUHU 170C SELAMA 10-12 MINIT ATAU HINGGA MASAK BERGANTUNG KEPADA OVEN MASING2.
SELAMAT MENCUBA!!!!!
No comments:
Post a Comment