• 6-7 KEPING ROTI PUTIH
• 3 SUDU BESAR TEPUNG JAGUNG
• 4 SUDU BESAR GULA KASTOR
• 150 ML SUSU CAIR
• 2 BIJI TELUR + 1 KUNING TELUR
• 1-2 TITIK ESEN VANILLA
• SEDIKIT BUAH2AN CAMPURAN/KISMIS/KURMA ATAU LAIN2 IKUT SELERA
• MANGKUK MUFFIN - DISAPU MAJERIN(PUTRI PAKAI CUPCAKE YG BESAR TU SO TAK YAH SAPU MAJERIN)
1. ROTI DI SIAT2 KECIL ATAU POTONG 1 INC. PERSEGI.
2. TEPUNG,GULA,SUSU,TELUR DAN ESEN DIKACAU HINGGA SEBATI.
3. MASUKKAN ROTI DAN BUAH2AN CAMPUR(AKAK BUBUH KISMIS AJE) KE DALAM MANGKUK MUFFIN.
4. TUANGKAN CAMPURAN SUSU SAMBIL DITEKAN2 ROTI SUPAYA MERESAP.BUAT HINGGA HABIS.
5. SUSUN MANGKUK2 MUFFIN BERISI PUDING ATAS DULANG PEMBAKAR DAN BAKAR HINGGA MASAK KECOKLATAN.(PUTRI LETAK SUHU 170-180C...SELAMA 25-30 MINIT...BERGANTUNG KEPADA OVEN MASING2...SO KEEP CHECKING OK GUYS...)
6. BIARKAN PUDING ROTI SEKETIKA DAN KELUARKAN DARI MANGKUK MUFFIN(HATI2 SBB MASIH PANAS).KETIKA MENGHIDANG,TABURKAN GULA ICING DI ATAS PUDING JIKA SUKA.
SELAMAT MENCUBA!!!
alahai, cutenya... kenalah dengan namanya ya...
ReplyDeleteOgy....secomel tuannya jugak hehehehe...^_^
ReplyDelete