Projector Band~Sudah Ku Tahu with lyrics

Saturday, 5 May 2012

VANILLA CUPCAKES


Biasanya putri akan guna resepi dari Miss Ad ni tuk buat cupcake perisa vanila ni. Then deco dia tu u aolss pandai2 lerr sendiri kan...apa sekali pun deco yg putri buat...cupcake dia tetap yg perisa vanila ni. Esok2 nak try yg coffee lak huhuhu sapa tau sodap kan bole laa putri share kat u aolss semua. ok laa putri tka mau citer banyak kita tengok apa bahan2 yg kita perlukan. Yg ni putri cuma ubah tepungnya sahaja. Kelembutan keringanan dan sudah pasti gebus yg teramat sangat hehehe....


BAHAN2NYA:

15O G MENTEGA
150 G GULA CASTER
185 G TEPUNG NAIK SENDIRI
1/2 SUDU TEH SODA BIKARBONAT
3 BIJI TELUR
1 SUDU TEH VANILLA
COKLAT RICE SECUKUPNYA





Deco ni contoh jerr...atas tu kita bole buat cara kita sendiri ok.

CARA2NYA

PUKUL BUTTER DAN GULA HINGGA KEMBANG.
MASUKKAN TELUR SEBIJI2 DAN ESEN VANILLA.
MASUKKAN TEPUNG YANG DAH DICAMPURKAN BIKARBONAT.ADUN HUNGGA SEBATI.
SUSUNKAN KERTAS CUPCAKE DAN MASUKKAN ADUNAN MENGGUNAKAN PIPING BAG. THEN TABURKAN COKLAT RICE DIATASNYA
BAKAR SELAMA 15 MINIT SAHAJA DENGAN SUHU 180C. ATAU SEHINGGA MASAK BERGANTUNG PADA OVEN MASING....

SELAMAT MENCUBA!!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...