Projector Band~Sudah Ku Tahu with lyrics

Sunday, 20 May 2012

IDOLA KU HAFIZ JUARA MANIA


Salam teman2 semua...maaf laa kali ni terkeluar dari topic masakkan sbbnya teringin sangat nak masuk citer ttg salah satu idola putri ni hehehe...sapa lagi kalau bukan HAFIZ SUIP AF 7 yg menjuarai pertandingan SUPERSTAR MANIA baru2 ni...eh baru smlm laa menang...hehe. 1st of all tahniah buat HAFIZ yg berjaya membawa pulang wang tunai sebanyak rm 500 ribu ringgit!!! sekali gus membuatkan PRODUCER AHMAD DHANI juga membawa pulang wang tunai sebanyak rm 300 ribu ringgit. Hafiz dari Empire Producer Ahmad Dhani telah membawakan lagu pertama berduet dengan Siti Sarah Raisuddin dengan lagu BERIBU SESALAN...wow sungguh memikat hati putri masa mendengarnya. Merdu betul laa suara Hafiz ni. Then diikuti pula dengan lagu kedua iaitu lagu I BELIEVE I CAN FLY...heyyy tu lagu zaman sekolah Hafiz dulu tau. Menurut citer masa zaman sekolah dulu hafiz bawa lagu ni tau...kat yt tu melambak2 vd dia nyanyi lagu ni time sekolah dulu. Then during AF7 minggu ke 9 kalau tak silap sekali lagi Hafiz membawakan lagu kegemarannya mmg goose bump kalau dengar dia nyanyi lagu ni tak tipu tau. Anyway masa Af7 dulu putri tak lepas peluang menyaksikan persembahan Hafiz tiap2 minggu. Siap tengok Diary Af lagi tau. Ada part tu yg dia dapat lagu rap tu...ishhh siap tak puas hati lagi hahaha. Perhaps Akademi Fantasia adalah rancangan yg sangat putri minati. Tak laa fanatik sampai pengsan2 hehehe tapi sangat suka menontonnya. Putri ada beberapa VD Hafiz during AF7...kalau sapa2 nak tengok bole la layari yt KUNTAKINTIR yerr. Sebab minat punya pasal putri siap ORDER baju Hafiz masa AF7 dulu tu tau...kirim kawan dari m'sia tuk belikan.Thks alot to that fren yg sudi tlg beli dan postkan buat putri. Sampai sekarang putri masih simpan elok2 tau. Sapa tau kot2 Hafiz turun Spore buat persembahan kerr kan bole putri pegi bawa t-shirt ni sekali yerr tak. Putri akan nantikan kedatangan Hafiz dengan penuh sabar wahhh gitu hehehe.


Haa ni laa dia T-shirt yg putri katakan tadi tu...amcm korg ada tak?? jgn jeles ek hehehe. Bukan setakat tu jerr Hafiz menang tau. Sebelum ni pertandingan tahun 2012 ANUGERAH JUARA LAGU AJL ke 26 juga dimenangi oleh Hafiz. Not only that...Hafiz juga memenangi VOCAL terbaik sekali gus JUARA AJL26 dengan lagu AWAN NANO. Ni lagi satu lagu yg membuat putri sangat suka mendengarnya. Lagu yg penuh dengan mesej bermakna yg meninggalkan kesan yg mendalam bagi setiap yg mendengarnya. Tak percaya dengar laa sendiri ek...kat yt tu banyak yg download tau.

Satu lagi yg putri nak perkatakan ttg Hafiz. Lagu dari minggu ke 9 Mania betul2 menarik perhatian putri...guess wat lagu dari HAZRUL NIZAM-KAU LAH SEGALANYA...thats my fav song ok! wow!...really amazing laa cara Hafiz membawakan lagu tu...terpukau jap masa mendengar lagu nyanyian versi Hafiz ni. Lunaknya suara dia....walau ada ehem2 sikit tetap best hehe...mmg patut pun dia menang kan kan. Ni ada VD putri load kat sini jom laa dengar sama2 ek...u guys kena amati liriknya yg penuh makna tau...jom dengar jap. Actually putri ingat nak load lagu smlm yg Hafiz nyanyikan masa final Mania lagu BERIBU SESALAN...tapi takde lak dalam senarai ni....so putri load yg last week punya. Mungkin masih baru so tak masuk lagi. Kalau tengok YT lagu tu dah masuk cuma kat sini nak load tak masuk lagi..slow tul lerr hehe. Takpe laa kita dengar lagu last week punya ek...1 of my fav song...dengar k.


Oklah setakat ni dulu putri nak perkatakan ttg idola putri ni sapa lagi kalau bukan HAFIZ AF7 ni. Buat Hafiz Tahniah atas kejayaan yg dimiliki. Semoga terus sukses dalam setiap yg dilakukan. Putri akan terus menyokong Hafiz dari belakang ek...hehe. Hope sangat Hafiz dapat turun kerr singapura tuk buat persembahan. Dapat lah putri jumpa idola putri tu nanti kan...doakan yerr teman2 moga hasrat nak bertemu Hafiz tercapai hendaknya..amin. Apapun setiap kita mempunyai idola masing2 so jgn laa kita membenci atau mencaci idola org lain hanya kerana kita tidak menyukainya. Adalah lebih baik kita saling menyokong tu kan elok mendatangkan kebaikkan. So dimasa2 akan dtg kalau ada idola putri yg nak putri ketengahkan akan putri tulis segalanya ttg beliau yerr..for now sampai disini dulu...c ya next episode...wah gitu hehe. To Hafiz...U R THE BEST!!!


4 comments:

  1. wah,,upenye akak ade blog gakkkk,,,nak join2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah lalinkkk sapa ni cayang cer citer sikit hehehe...akak tak kenal laa gambo tu tak terang laa yang....

      Delete
  2. hehehhe,,,minat hafiz rupenye kak manje ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekeke....mmg pun masa zaman AF lagi dah minat Hafiz tau dearr huhu ^__^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...