BAHAN2NYA....
SBB TAKDE KENTANG PUTRI GUNA HASH BROWN
7 KEPING HASH BROWN
300 GM DAGING KISAR (NAK LETAK AYAM KERR APA2 PUN BOLE IKOT SUKA ANDA)
1 TIN CENDAWAN BUTANG ( DIPOTONG KECIL2)
SECUKUP MOZARELLA CHEESE
NAK LETAK BAHAN2 LAIN PUN BOLE...SEMUA TERPULANG....PUTRI BUAT SIMPLE JERR....
1 BIJI BAWANG BESAR (DICINCANG)
1 BIJI BAWANG PUTIH (DICINCANG)
SEDIKIT IKAN BILIS (DITUMBUK)
SEDIKIT HALIA (DICINCANG)
1 SUDU KECIL REMPAH KARI DAGING
SEDIKIT GARAM
1.GORENG HASH BROWN SEBENTAR. ANGKAT DAN KETEPIKAN
2.TUMISKAN BAHAN2 CINCANG/TUMBUK TADI HINGGA GARENG DAN NAIK BAU. MASUKKAN DAGING CINCANG DAN REMPAH KARI. TABURKAN SECUKUP RASA GARAM DAN GAUL HINGGA AIR DAGING KERING.
3. RAMAS2KAN HASH BROWN(TAK PERLU TERLALU HANCUR) DAN MASUKKAN DAGING SERTA CENDAWAN BUTANG TADI.TABURKAN SECUBIT DUA GARAM DAN GAUL RATA.
4.SETELAH AIR DAGING KERING ANGKAT DAN MASUKKAN KEDALAM RAMEKIN(MANGKUK TAHAN PANAS).
5. TABURKAN MOZARELLA CHEESE DIATASNYA DAN BAKAR HINGGA MASAK DENGAN SUHU 180C .
SELAMAT MENCUBA!!!
No comments:
Post a Comment