Projector Band~Sudah Ku Tahu with lyrics

Thursday, 3 January 2013

BUKU MASAKKAN MARTHA STEWART'S COOKIES

Pertama sekali nak ucapkan sebanyak2nya terimakasih pada my dearest sista yg jauh dimata tapi dekat dihati diatas pemberian buku masakkan ni. Bukan 1 tapi 3 buku plus measuring spoons and measuring cups. Putri tak sangka laa pulak dia akan sent semua ni buat putri....terharu sangat2...sampai tak terkata dibuatnya.Yg Keduanya mohon teman2 sayang tlg doakan yg terbaik buat adik putri yg bernama Ijan ni moga dia cepat sembuh. Dia baru jerr menjalani pembedahan bypass minggu lepas. Sekarang dalam process penyembuhan. Doakan yerr moga dia diberi kekuatan melalui semua dugaan ini dengan redha dan semoga dia cepat sembuh. Putri jugak memohon kepada yg Maha Esa semoga Ijan diberi ketabahan dan kesabaran dengan ujian ini dan moga diberi kesembuhan dengan segera hendaknya...amin2. Pada teman2 yg mendoakan...terimakasih banyak2 yerr...moga Tuhan sajerr yg dapat membalas kebaikkan anda semua. 

Ok Bercakap pasal buku ni...mmg buku martha ni jadi pujaan putri dari sejak putri ikoti rancangan dia. Cara dia masak simple jerr nampak cam senang jerr laa. I just luv the way dia adunkan masakkan dia tu. Kalau dah tengok rancangan dia...tak berganjak dari tempat duduk putri tau. Ni bila dah dapat dalam tangan lagi...berpinar2 mata. Banyakkkkk betul resepi yg terdapat dalam buku cookies ni. Lebih kurang dekat 200 resepi didalamnya. Tak terbuat semua ni tau hehehe. InsyaAllah putri akan share sedikit sebanyak resepi yg menjadi pilihan putri nanti ek. Putri kena kaji dulu banyak buku2 resepi yg tak terbuat lagi ni tau semuanya ikot pada selera mata putri dulu...then tengok pada bahan2...kalau yg mudah haa ko tu jam jugak gi buat hihi. Oklahh jom kita belek2 sebahagian gambar2 biskut yg terdapat di dalam buku ini...














2 comments:

  1. kak puteri... jeles nyer diana.. diana pun suke tgk martha nie memasak.. simple & so easy cara die buat kek.. roti.. cookies... huhuh.. best sgt2... nnt kak puteri share yer resepi dari martha.. luv u sis ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cayang....sama laa kita...akak pun suka gilerrr2 kat martha tu...semua masakkan dia mabeles gitu kan...mmg terbaik tau...insyaAllah lalink nanti akak mesti share punya...u know me rite hehehe muah2...,uv u more ^_^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...