BAHAN-BAHAN
• 200 GRM TEPUNG NAIK SENDIRI - DIAYAK
• 175 GRM GULA CASTOR
• 175 GRM MENTEGA
• 3 BIJI TELUR
• 4 SB SUSU SEGAR
• 1 SK ESEN VANILLA
• COOKING COKLAT SECUKUPNYA(POTONG DADU)
CARA2NYA
SATUKAN KESEMUA BAHAN2 KE DALAM MANGKUK MIXER.PUKUL ADUNAN HINGGA KENBANG. KALAU NAK MARBLE KAN...BAHAGI DUA ADUNAN INI....DAN SATU BAHAGIAN DI BUBUH 1 SUDU KECIL COKLAT PASTE DAN KACAU RATA.
MASUKKAN ADUNAN KEDALAM PIPING BAG DAN CORAKKAN IKOT CREATIVITY MASING2 OK..MASUKKAN SEDIKIT ADUNAN KEDALAM CUPCAKE DAN LETAK COKLAT DADU TADI DAN PIPEKAN LAGI MENUTUPI COKLAT TADI....LEBIH KURANG TIGA SUKU PENUH.
BAKAR PD SUHU 160C SELAMA 20-30 MIN ATAU HINGGA MASAK IKUT SESUAI SUHU OVEN MASING2.
SELAMAT MENCUBA!!!
No comments:
Post a Comment