Projector Band~Sudah Ku Tahu with lyrics

Wednesday, 13 June 2012

BISKUT COKLAT SWIRL


Maaf laa sangat2 pada teman2 putri semua...sepatutnya smlm lagi dah share resepi ni tapi sungguh ni tau putri bz sangat2. Harap u aollss tak marah ngan putri yerr...huhu, Kalau marah nanti kena jual sapa susah...putri gak yg susah tau hehehe. Ok laa seperti yg putri janjikan semlm, ni dia resepi yg nak putri kongsikan bersama u guys. Ada beberapa bahan yg putri tak ikot sepenuhnya cara Zalina buat dan ada bahan yg putri tambah didalam resepinya...apa pun pada tuannya terimakasih dah share resepi ni kat ruangan saji. Biskut ni tidak terlalu manis so putri ada tambah sedikit lagi dari adunan asal...putri nak biar rasanya seimbang gitu. Alaa tak banyak pun sikit. So u aollss kalau nak buat nak adjust mana2 part pun bole ikot laa selera korg kalau tak jadi makan jerr sendiri kan kan hehehe. Ni pun anak2 putri yg suka makan. Secara jujurnya tidak laa dalam senarai yg terlampau sedap....hehehe kira cukup makan laa. Perhaps ikot selara masing2. Mungkin sedap bagi anda...so apa lagi try laaa. Jom kita gali dia punya resepi.

MENGHASILKAN 52-55 KEPING BISKUT



BAHAN A
130GM BUTTER
70GM GULA AISING (DIAYAK)
1 BIJI KUNING TELUR
1 SUDU TEH SIRAP 
CHOCOLATE HERSHEYS
½ SUDU TEH ESEN VANILA

BAHAN B
50GM BADAM KISAR
50GM COKLAT URAI
50GM TEPUNG JAGUNG - DIAYAK
1 SUDU BESAR SUSU TEPUNG 
- DIAYAK 
120GM TEPUNG GANDUM 
- DIAYAK 

BAHAN C (HIASAN)
CHOCOLATE CHIPS SECUKUPNYA


CARA2NYA

1. PUKUL BUTTER DAN GULA SEBENTAR DAN MASUKKAN KUNING TELUR, ESEN VANILA DAN SIRAP COKLAT. PUKUL SEMUANYA HINGGA SEBATI DENGAN KELAJUAN PERLAHAN.

2. MASUKKAN BAHAN2 B DAN GAUL HINGGA RATA MENGGUNAKAN SPATULA. MASUKKAN ADUNAN KEDALAM PIPING BEG YG BERNOZZLE DAN PIPEKAN KE ATAS LOYANG. PUTRI GUNA NOZZLE CREAM PUFF YG BERSAIZ 1M.

3. BAKAR ADUNAN PADA SUHU 170C SELAMA 12-15 MINIT BERGANTUNG KEPADA OVEN MASING2.


SELAMAT MENCUBA!!!




FOR THIS RECIPE

8 comments:

  1. bleh masuk list biskut raya nanti ni..xraya pun bleh gk dok kudap2 depan tv smpai bulat yer..kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes my dearr kita try sesuatu yg baru ek...tak yah tunggu raya nak buat tau...buat jerr sekarang bole makan sambil tengok tv kan hehe

      Delete
  2. mmg terbaek la..... leh try utk himpunan kue raya nanti Put3..... thanks u so much laling sharing resipi nya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thks juga lalink dah singgah kat sini....^_^

      Delete
  3. boleh la mlong buat utk raya nanti..... thanks u so much laling .....resepi nya pasti marvelosss

    ReplyDelete
    Replies
    1. mlongg kerr ni laaaa putri tak perasan tau hehehe....cutenya wajah mlong hehehe muuahhh2....cayang dia many2...

      Delete
  4. kak puteri manja.. salam perkenalan.. mintak resepi boleh...? : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hafizah salam kenal my dearr...bole sangat dear silakan amik yerr...^_^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...