Projector Band~Sudah Ku Tahu with lyrics

Thursday, 5 February 2015

POPIAH CHOCOLATE STICK

Aduhaiii teruk bebenor tahun nie punya laa bz kalahkan org yg buat business tau. Seriously mmg permulaan tahun sangat2 bz nak settlekan banyak benda. Mana nak melayan kerenah anak2 lagi kan...tu belom lagi baby besar punya kerenah hehehe. Anyway sebelom putri nak citer kisah en3 ari ni putri nak share sikit citer pada u aollss laa.

Last week putri ada masuh JB sbb nak sangat tengok film Villa Nabila tu yg hangat diperkatakan citernya seram gilerr. Makk oiiii mmg pun...seram beb muka cik Han...sampai bergeger kaki hubby terkejut dek sound systemnya yg kuat tu. Asyi terkejut2 jugak laa part benda tu muncul fuhhh berderau darah mak tau hehehe. Citer seram ni tak laa panjang sangat pun sbb mula2 jerr dia dah curi masa sbb nak tayangkan kisah budak hilang n sebahagian lagi footage sebenar kisah yg pernah mereka alami semasa nak merobohkan Villa tu. Tak tau laa mak nak cakap apa...korg kalau nak tau kisah selanjutnya tonton laa film ni ek..mmg terbaik beb. Next after film tu kami sambung lagi tengok film Suami ku Encik Perfect 10!!! wahhhh deabakkk mak suka laa kisah cinta2 ni hahahaha. Gandingan aaron dan lisa mmg terbaik. Kalau dalam realiti belum tau sidia berani nak bertanggungjawab tuk jadi suami instant kannn....sekadar citer jerr tu ngeee. Mmg lucu dan sangat2 rekomen kat korg gi laa tengok. Puas hati laaa berbaloi mak masuk JB tau hehehe. 

Ok back tu realiti...aikk tapi fantasi kerr wahahahaha....anyway smlm kan mak tetiba teringin tau nak try buat popiah coklat ni...tak tau laa tetiba cam teringat nak try....so mak try laa buat beberapa ketul dulu nak tengok ok kerr tak kan. Then lepas mak buat goreng n rasa...wow!!!! teramat laa sedapnya. Dah laa mudah gilerr2 kann sapa taknak buat keje senang ngee. Anyway yg ni akan masuk dalam senarai kuih rayo putri....ok laa guys tunggu apa lagi jom buat!




BAHAN2NYA
  • 200 GM COKLAT MASAK@SECUKUPNYA DIHIRIS2
  • 1 PAKET POPIAH YG BESAR (40/50 KEPING DLMNYA)
  • 1 BIJI PUTIH TELUR TUK LEKATKAN DIA


CARANYA2


1. SEKEPING KULIT POPIAH YG BESAR TU POTONG BAGI EMPAT. (SO KALAU DLM ADA 40 KEPING BILA POTONG 4 TOTAL DAPAT 160 KEPING)

2. THEN COKLAT TU HIRIS2 MEMANJANG. AGAK2 MUAT NAK GULUNG DALAM POPIAH TU KIRA OK LAA.

3. GUNAKAN PUTIH TELUR TU TUK LEKATKANNYA YERR. BUAT SAMPAI HABIS DAN GORENG DENGAN MINYAK YG BANYAK. PASTIKAN API KECIL SUPAYA KULIT POPIAH MASAK DENGAN CANTIK DAN GARENG SEKATA.


SELAMAT MENCUBA!!!

SUMBER DAN OLAHAN : PUTERI MANJA






















FOR THIS RECIPE

6 comments:

  1. nyum2..mesti sedap ni kan putri dengan coklat ditengah..fuh..dapat bayangkan kesedapannya.. :)

    wah, seronoknya tengok movie..wana belum lagi tengok villa nabila dan suamiku encik perfect 10 tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wana tu 2 film u lom tengok wahhh rugi laa putri ni sampai kena seberang tambak sbb nak tonton citer ni...yg best kan wana sound track film suami ku encik perfect 10 tu best sangat hehehe....pasal kuih ni u must try sedap wooo dah laa mudah nak buat..jgn lupa senaraikan dlm list raya tau hehe

      Delete
  2. belum pernah buat lagi boleh try lepas ni pu3 kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kak noor bole try ni tau senang dan yg best tu sedapp hehehe...jgn lupa kita sama2 senaraikan kuih ni dalam list tuk kuih raya tau kak noor hehehe

      Delete
  3. Hi sis, boleh bagitau kakak guna coklat yang jenis macam mana? Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi kak...putri guna cooking coklat yg banyak terjual kat bakery. Coklat masakkan yg biasa kita guna buat ganache...harap jawapan putri dapat membantu akak...^__^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...