Projector Band~Sudah Ku Tahu with lyrics

Thursday, 16 April 2015

NUTELLA BLOSSOM COOKIES

Aduhaiii smlm dah edit2 mengantuk laa pulak so mak terlena dengan pc on sampai pagi huhuhu. Kann kann ni laa dia ingat nak baring kejap tutup lampu...nasib baik tutup lampu tau kalau tak mau bill terangkat maut. Abis laa cik abg mengamuk huhu. Tu laa semlm tu mata cam kelat jerr...then kebelakangan nie kena lak pakai SPEC hahahahaha. Tersiksanya bila huruf2 kecik tak nampak ishhh ni laa dia kan umur dah masuk waktu cam ni laa keadaannya. Kalau dulu tak perlu pun pakai spec segala kan..terang jerr mata. Salah satu sbb mata rabun ni laa tengok hp dlm gelap huhuhu. Pls yerr pada semua teman2 jgn buat keje camni mmg cepat rabun. Seriously 1st time mak pakai spec OK hahahaha tergelak sendiri sbbnya pinjam spec cik abg...tu pun spec KONGKANG wahahahahaha. Maksudnya spec kongkang tu dia beli yg murah2 yg kat pasag malam punya haa spec tu laa putri pakai sekarang ni. Fuyyoooo jelas nyahhh hahahahaha. Kannn nampak sangat mata mak dah letih n rabun sbb tu bila tengok asyik gosok2 mata...cam blur2 jerr ayat...then bila amik spec hubby pakai n tengok pc wahhhhh teranggg kauuu ekekekeke. Aduhhhaiii tergelak mak masa menaip ni tau. Ok dah dah jgn nak gelak kan mak ek...korg tu nanti pasti akan JOIN kelab rabun mak OK hahahaha. Ok laa hari ni mak nak citer sikit pasal resepi yg mak baru test ni. Fuhh OSEM kauuu terbaik wok!! muka pun ada senyum sikit nampak tak hehehe. So guys jgn tak cuba...korg kalau tak cuba gerenti kejung kaki tangan sbb tak dapat rasa hehehe. So apa lagi tunggu tu jom laa kerr reban putri...resepi si ayam betina dah bawak lagi hahaha jom kejar ayam tu sampai dapat okeyyy nanti kita sembelih sama dia hahahaha...jom jom





BAHAN2NYA (MENGHASILKAN ANTARA 30-40 KEPING BERGANTUNG KEPADA SIZENYA)

A
  • 150 GM BUTTER
  • 60 GM ICING SUGAR
B
  • 40 GM WHIPPING CREAM NON DAIRY
  • 1 SUDU BESAR ALMOND POWDER
  • 3 SUDU KECIL COKLAT NUTELLA
C
  • 180 GM TEPUNG NAIK SENDIRI DIAYAK
  • ¼ SUDU KECIL BAKING SODA DIAYAK

*** PASTIKAN LOYANG DI ALAS DENGAN BAKING PAPER. ***

CARANYA2
1. SATUKAN BAHAN2 A DAN PUKUL HINGGA KEMBANG.

2. MASUKKAN BAHAN B DAN  PUKUL LAGI DENGAN KELAJUAN SEDERHANA HINGGA SEBATI.

3. AKHIR SEKALI MASUKKAN BAHAN2 C DAN PUKUL SEBENTAR HINGGA SEMUANYA BERSATU.

4. SEDIAKAN PIPING BAG DENGAN NOZZLE PILIHAN. PUTRI MENGGUNAKAN NOZZLE SIZE 1M. MASUKKAN ADUNAN DALAM PIPING BAG.

5. PIPEKAN ADUNAN ATAS LOYANG MENGIKUT KREATIVITI ANDA ATAU CARA PUTRI SEPERTI DALAM GAMBAR. BUAT HINGGA HABIS. TEPI2 DIA TU BOLE BETULKAN DENGAN JARI TEKAN2 SIKIT BAGI MEMPERKEMASKANNYA.

6. BAKAR ADUNAN PADA SUHU 170C SELAMA 10-12 MINIT BERGANTUNG KEPADA OVEN MASING2.

SELAMAT MENCUBA!!!
SUMBER & OLAHAN : PUTERI MANJA

















FOR THIS RECIPE

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...