Projector Band~Sudah Ku Tahu with lyrics

Saturday, 10 August 2013

RAYA SEDONDON 2013

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua teman2 sayang. Seperti tahun lepas tahun ni pun putri nak share gambar raya sedondon kami sekeluarga buat kenangan di blog putri ni. Mmg setiap kali raya pasti family masing2 pakai baju raya sepasang dengan hubby dan anak masing2. Suka tengok tau. Bila jengah kat tingkap tengok luar banyak betul family2 yg pakai sedondon cantik2 pulak tu..siap ngan baby baru lahir pun dorg pakai kan sedondon hehehe. Sama laa dengan putri dulu masa my baby girl umur berapa bulan dan jahitkan baju raya tuk dia jugak tetap nak sedondon tau hehe. Untungnya putri bole menjahit sendiri so bole laa curi2 kain kat mana2 kan hehehe. Ingat lagi setiap tahun sebelom puasa dan pegi beli kain tuk raya tapi siapnya tetap sehari dan pun malam raya baru siap huhuhu. Aduhaiii beli siang2 tapi jahitnya pulak asyik tangguh2 last2 mlm raya baru nak siap...kes tangkap mood dulu hehe. Ok gambar diatas adalah family sebelah hubby. Kita ni semua bila raya cam ni laa baru dapat berkumpul sama2 tau kalau tka payah jumpa sbb masing2 sibok. So bila dah jumpa tu macam2 alkisah yg terjadi seronok sangat dapat berkumpul cam ni.

Yg ni lak family sebelah putri tak ramai kami 2 beradik jerr huhuhu yg ramainya anak2 kita jerr. Kalau tau kita beranak sorg 10 hehehe gerenti tunggang terbalik umah nenek dia tau haha. Walaupun tak ramai tapi tetap KECOH sbb abg putri tu kalau dah bukak citer kita yg dengar asyik duk tergelak dengan citer yg bukan2 dia tu...siap ada teka teki yg tak masuk diakal...teka tekinya "Kambing apa yg tak makan rumput?"...jawapan dia kambing yg dah mati muahahaha.cekik darah..irah suka sangat layan pak long dia dan pak long pulak asyik nak kena kan irah aduhaiii lawak betul tau huhu. 
Ok jom tengok hasil kerja tangan putri menyiapkan baju raya dengan bantuan irah my personal assistant hahaha....jom jom

Sangat tekun kan kan...haa lain kali kalau ada yg nak buat tempahan bole jerr...siapnya tidak tau hua3. Kalau dulu bole laa amik upah sekarang tak larat daa buat tuk family jerr. Lagi pun kalau beli mahal sangat seyyy sepasang baju bole mencecah $100 lebih tau kalau 3 waduhhh berlubang kocek nak bayar tau hahahaha. Kira putri save alot tiap2 tahun tau. 

Ni contoh yg telah siap...ok tak?? ok laa tu hehehe...kes belasah jerr sbb kain tak cukup kena laa curi2 potong kan.
Haa siap sudah tuk 3 org...dua anak dara dan mak dara ekekeke. Sapa nak tempah tu sila laa dial 444 mmg takkan dapat muahahaha...just kidding. Putri buat tuk family jerr laa jgn marah haa...kalau marah kena lelong tau hehe.

6 comments:

  1. salam puteri..

    memang cantik bila pakai baju raya sedondon ni kan..apapun, baju tu Nampak comel la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam dearr...

      Thks yerr mmg seronok pakai sedondon tau lagi2 kalau ramai perempuan sama jerr semua kan...hehehe ni mama yg jahit pulak tu haa so lain sikit laa dari beli save cost tau...^_^

      Delete
  2. selamat hari raya...rajinnya jahit baju sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam lebaran buat u juga....jahit baju sbb nak jimat hehehe...lagi pun sejak zaman remaja lagi mak saya dah antar pi belajar jahit sbb tu laa dah terbiasa buat sendiri...

      Delete
  3. salam selamat hari raya..jln2 n follow sini ^^ jemput ke belog n follow tqvm....wah seronok ramai2 berkumpul di hari raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali...terimakasih sbb singgah disini...insyaAllah saya akan jln kerr blog anda...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...