Projector Band~Sudah Ku Tahu with lyrics

Monday, 23 September 2013

SNOW WHITE CHOCOLATE CREAM

Assalamualaikum. Aduhaiii putri rasa bersalah sangat sbb resepi banji roll putri style tergendala beberapa hari yg lalu. Sepatutnya hari sabtu dah masuk dah resepinya tapi tak sempat laa pulak. Rumah putri ada tamu tu yg putri sibok tak dapat nak edit gambar2 apatah lagi nak upload kat blog mmg tak buka langsung computer...dekat 3 hari tau...huhu. Minta maaf sangat2 tau....anyway putri nak masukkan resepi cream mudah putri style ni dulu then lepas ni resepi banji roll menyusur...nantikan ok. Yg pastinya cream dari resepi mudah yg putri pandai2 test sendiri ni masyaAllah sedap dia sampai gigit bibir gigit jari dan kalau bole semua yg ada kat depan mata nak gigit2 tau ekekeke...betui ni lalink ku semua u guys must try resepi cream ni sangat2 MANTAP beb!!! ok laa nanti story kat kek jerr ek...for now kita kaji resepi mudah dia...jom jom...


BAHAN2NYA

- 150 ML WHIPPING CREAM NON-DAIRY (MANIS PUNYA)
- 100 GM CHOCOLATE PUTIH (COOKING CHOCOLATE)



CARA2NYA

1. CAIRKAN COKLAT PUTIH SECARA DOUBLE BOILER. SETELAH CAIR KETEPIKAN.

2. PUKUL WHIPPING CREAM SEHINGGA KEMBANG BERTANDUK DAN MASUKKAN COKLAT PUTIH YG TELAH CAIR TADI KEDALAMNYA. PUKUL LAGI SEHINGGA SEBATI.

*** KALAU MEMASAK COKLAT PUTIH SECARA DOUBLE BOILER JGN MASAK TERLALU LAMA. JUST DIDIHKAN AIR TERDAHULU BARU LETAKKAN MANGKUK COKLAT DAN KACAU2 SELAMA 2-3 MINIT DAN ANGKAT. KETIKA NI COKLAT MASIH ADA YG BERKETUL2. TERUSKAN KACAU HINGGA COKLAT PUTIH CAIR SEPENUHNYA. ***

SELAMAT MENCUBA!!!

OLAHAN : PUTERI MANJA


8 comments:

  1. Kak pu3 nak taya brand pe kak pu3 pakai utk wipping cream

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii dearr...brand w/c?? alamakk kak putri main beli jerr tka tengok brand sbb kedai tu jual satu jenis jerr for non dairy. Whipping ni jenis yg manis punya tau...jgn guna brand anchor. Sebelum beli tanya org kedai manis kerr tak whipping tu k...guna yg manis punya...

      Delete
  2. Hi! Kak..cream ni bile da siap..tk terlalu manis ke? Sebab saya tk nk yg manis sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dearr....kalau cakap pasal cream semua jenis cream adalah manis dearr....^__^...anyway apa kata u try dulu sikit kalau kurang sesuai then kena laa cari cream lain dearr...

      Delete
  3. Hai puteri. Sy dh cuba resepi puteri ni, tp kenapa tak kental mcm krim yg puteri buat? 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. haii dearrr....maaf lambat reply....dearr whipping cream u betul non dairy kerr...sbb kalau tak menjadi tu biasanya salah guna whipping dearr..cuba tanya org kedai tu samada ada rasa gula kerr tak...sbb kita nak yg ada rasa gula tau...

      Delete
  4. Apa yg kita boleh gantikan dgn chocolate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau takde coklat tak perlu ganti apa2 dearr cuma cream tu tak pekat dan kental seperti yg ada coklat...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...