Tuesday, 10 April 2012

BENGKANG ROTI

KAK ANI CAYANG THKS BANYAK2 SBB SHARE RESEPI NI KAT PUTRI.....KAWAN2 TEMPAT KEJE SEMUA MAKAN SAMPAI TAK HINGAATTT HEHEHE...CAYANG AKAK MANY2 TAU... RESEPI KAK THANIAH NI MMG SEDAP TAU..TAK CAYA TRY LERR...PUTRI MOHON LETAK KAT SINI YERR.....YUK LERR KITA JENGUK2 RESEPINYA....


BENGKANG ROTI


BAHAN2NYA

1 BUKU ROTI PUTIH (YG BUNGKUS KECIL)
1 TIN SUSU PEKAT
4 BJ TELUR(JGN D KRGKAN TAU)
SEDIKIT ESEN VANILA
½ SUDU KECIL GARAM
½ CAWAN SUSU CAIR /SANTAN
2 ½ MUG AIR PANAS(PUTRI GUNA CAWAN TADI HUHUHU)

BOLEH TAMBAH KAN JAGUNG TIN,CHOC CHPS,KISMIS,CERRY..IKUT CITA RS..TP PERCY LAH CHOC CHIP MMG SEDAP KALAU DI TAMBAH.


CARA2NYA

CARIT2KAN ROTI DALAM BEKAS..MASUKKAN AIR PANAS..LENYEK2KAN SIKIT..PASTU MASUKKAN TELUR YG DI PUKUL DADAR,SUSU PEKAT,ESEN VANILLA,GARAM DAN BAHAN2 TAMBAHAN...
DIDALAM BEKAS LAIN(LOYANG OK)…MASUKKAN BUTTER 1 ½ SUDU BESAR KE DALAM LOYANG, PANASKAN DIRECT ATAS API..BILA DAH CAIR BUTTER TU TERUS MASUKKAN ADUNAN TADI. KEMUDIAN MASUKKAN KE DALAM OVEN DAN BAKAR SELAMAT 45 MINIT..IKUT KETUHAR MASING2..INSYAALLAH MENJADI…

SELAMAT MENCUBA!!!



No comments:

Post a Comment